Idén Karcagról indul a Tour de Hongrie

Megosztás

 A 45. magyar körverseny május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika 162 km-es etap következik. májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny menetrendje szerint.

A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés. A főváros mellett kilenc megyért érintenek a versenyzők,: Jász-Nagykun-Szolnokot, Hajdú-Bihart, Borsod-Abaúj-Zemplént, Hevest, Pestet, Fejért, Somogyot, Tolnát és Baranyát.

A karaván útja 81 településen visz keresztül, közülük kilenc rajt- vagy célvárosként, 12 pedig gyorsasági részhajrá házigazdájaként kap kiemelt figyelmet.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a Tour de Hongrie az évtizedek alatt folyamatosan fejlődött, jelentősége a versenynaptárban egyre nőtt. Hangsúlyozta, a szervezők vállalták a szintlépéssel járó kihívásokat, amelyekre nem problémaként, hanem lehetőségként tekintettek.

„Aki élőben kilátogat, személyesen is részese lehet egy olyan viadalnak, ahol világviszonylatban is kiemelkedő mezőny vesz részt régiónk egyik legfontosabb kerékpáros eseményén” – mondta Balázs Amand Tibor, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség projektvezetője.

Dina Márton a magyar válogatott színeiben száll harcba a legjobb tízbe kerülésért, s indul a többi között Filutás Viktor, valamint rajthoz állnak az Epronex-Hungary bringásai is. Az M4 Sport valamennyi szakaszt teljes egészében élőben közvetíti.

A 45. Tour de Hongrie programja:
május 8., szerda: 1. szakasz, Karcag-Hajdúszoboszló, 170 km (szintemelkedés: 340 m)
május 9., csütörtök: 2. szakasz, Tokaj-Kazincbarcika, 162 km (1023 m)
május 10., péntek: 3. szakasz, Kazincbarcika – Gyöngyös-Kékestető, 183 km (2716 m)
május 11., szombat: 4. szakasz, Budapest-Etyek, 166 km (1451 m)
május 12., vasárnap: 5. szakasz, Siófok-Pécs, 173 km (2341 m)

MTI-információ

Kép: Vanik Zoltán



Kapcsolódó cikkek